در فصول سرد سال برای معتدل نگه داشتن دمای داخلی خانه اقدامات زیادی انجام می شود. از جمله نصب پرده های ضخیم، استفاده از وسایل گرمایشی مختلف و … یکی از عواملی که نفوذ سرما به داخل جلوگیری می کند و همچنین خاصیت عایق بندی پنجره ها را بالاتر می برد، درزگیری پنجره دوجداره است. با استفاده از درزگیرهای مخصوصی که در ادامه این مقاله با آن ها آشنا می شوید می توانید اطراف پنجره ها را به خوبی درزگیری نمونده و خیال تان از بابت هدر رفت انرژی راحت باشد!
درزگیری پنجره دوجداره
درزگیری پنجره های دوجداره معمولا بلافاصله بعد از نصب آن ها انجام می شود اما ممکن است به مرور زمان درزگیرها دیگر به خوبی کار نکنند یا خاصیت خود را از دست بدهند و نیاز به درزگیری مجدد باشد. پوشش دهی کامل درزها و بافت فشرده از جمله خصوصیات درزگیرها است. درزگیرهای پنجره دوجداره دارای چسب های محکمی هستند که دور تا دور پنجره را به طور کامل می پوشانند و از خروج گرما و سرما جلوگیری می کنند. انواع مختلفی از درزگیرها وجود دارد که با بهره گیری از آن ها می توانید ازاتلاف انرژی جلوگیری کنید:
انواع درزگیری پنجره دوجداره
یکی از مهمترین چالش هایی که پس از نصب پنجره دوجداره مشهد پیش می آید، وجود درزهایی است که در اطراف پنجره وجود دارد و باعث می شود در روند عایق بندی پنجره اختلال ایجاد شود. البته می توان این مشکل را با استفاده از درزگیرهای مخصوص به راحتی برطرف کرد. برای این کار می توانید از درزگیرهای زیر کمک بگیرید:
نوار چسب درزگیر
نوار چسب درزگیر از ساده ترین انواع چسب های درزگیر است. این چسب یک نوع نوار پلاستیکی ضخیم است که داخل شکاف های بین چارچوب پنجره و دیوار می چسبد. تاثیر این چسب در درزگیری بصورت موقتی و فصلی است و یک راهکار کوتاه مدت در پوشاندن درزهای اطراف پنحره است.
نوار چسب درزگیر از ورود آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری می کند، اما نمی تواند در برابر صدا و حرارت عایق خوبی باشد. این چسب در صورت مرطوب شدن به مرور خاصیت چسبندگی خود را از دست می دهد، همچنین گزینه ی خوبی برای استفاده بر روی درب و پنجره های فلزی است.
چسب درزگیر ماستیک سیلیکونی
چسب درزگیر ماستیک سیلیکونی از دیگر انواع چسب های درزگیر است که از ترکیب ماستیک و سیلیکون ساخته می شود. ماستیک نوعی عایق رطوبتی است که به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت از آن استفاده می شود. چسب درزگیر ماستیک سیلیکونی در مقابل رطوبت و دمای هوا مقاومت بالایی دارد و قابلیت پوشاندن تمام درز ها و چسباندن انواع مصالح ساختمانی را به یکدیگر دارد.
چسب سیلیکونی
چسب سیلیکونی، بهترین چسب درزگیر پنجره است. چسب های سیلیکونی تنوع زیادی دارند و از مواد پلیمری ساخته می شوند. این چسب ها عایق حرارتی خوبی هستند و در دمای بالا مقاومت زیادی دارند. از دیگر انواع چسب سیلیکونی چسب های بهداشتی هستند که ضدقارچ و ضد باکتری اند و در محیط های بهداشتی از آن استفاده می شود. مدل دیگری از این چسب ها، چسب های خنثی هستند و در محل هایی که هییچ واکنش شیمیایی نباید وجود داشته باشد بکار برده می شود.
خصوصیاتی مانند داشتن مقاومت بالا، قابلیت چسبندگی روی سطوح مختلف و درزگیری عالی باعث می شود چسب سیلیکونی اولین انتخاب برای درزگیری سطوح باشد. این چسب ها به دلیل داشتن خاصیت الاستیکی، بعد از خشک شدن انعطاف خود را از دست نمی دهند و به راحتی ترک نمی خورند، از این رو مدت زمان زیادی روی سطوح باقی می مانند.
چسب آکواریوم
چسب آکواریوم از پر استفاده ترین چسب های سیلیکونی است که از آن استفاده زیادی برای درزگیری پنجره ها می شود. این چسب گزینه ی مناسبی برای آب بندی و درزگیری پنجره های آلومینیومی است. برای آب بندی و درزگیری پنجرههای آلومینیومی نیز استفاده از چسب آکواریوم سیلیکونی توصیه میشود. اما بزرگترین ایرادی که این چسب ها دارند این است که به دلیل خاصیت مولکولی، ذرات رنگ روی آن نمی چسبد. به همین علت برای درزگیری روکار پنجره که ممکن است نیاز به رنگ شدن داشته باشند، بهتر است از این چسب استفاده نکنید.
چسب ماستیک
از دیگر انواع چسب های درزگیر درب و پنجره می توان به چسب ماستیک اشاره کرد. این چسب به بتونه درزگیر یا ماستیک درزگیر نیز معروف است. از چسب ماستیک برای درزگیری کاشی و سرامیک و درب و پنجره های ساختمانی استفاده زیادی می شود. کاربرد این چسب بیشتر برای درزگیری بخش های داخلی ساختمان است؛ زیرا مقاومت آن در برابر تابش نور خورشید و تغییرات دما پایین است و خیلی زود خاصیت خود را از دست می دهد. به همین دلیل برای درزگیری های بیرونی ساختمان مناسب نیست.
گاهی اوقات برای درزگیری قوی تر چسب ماستیک را با چسب سیلیکون ترکیب می کنند تا عملکرد بهتری داشته باشد. از مزایای چسب ماستیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت در برابر تغییرات آب و هوا
- رنگ پذیری بالا
- حفظ انعطاف پذیری پس از خشک شدن
- خشک شدن و چسبندگی سریع روی سطوح مختلف و رنگ شده
- ماندگاری بالا
- ضد باکتری و ضد قارچ بودن
- جذب شدن سریع
چسب (اسپری فوم) پلی یورتان
چسب پلی یورتان خمیری شکل است و بعد از استفاده روی درزها کاملا پف می کند و تمام فضاهای خالی را می پوشاند. استفاده از این چسب درزگیر برای درزهای بیش از یک سانت که با چسب های دیگر پر نمی شوند مناسب است.
پس از خشک شدن چسب، باید قسمت های اضافی آن که بیرون زده بریده شود و روی آن کاملا با چسب پوشانده شود تا فوم از بین نرود. چسبهای درزگیر پلی یورتان بخاطر خاصیت چسبندگی عالی ، مقاومت در برابر رطوبت و دما و همچنین ماندگاری بالایی که دارند برای درزگیری ایده آل هستند، اما قیمت زیاد آن نسبت به دیگر انواع چسب ها باعث می شود نتوان زیاد از آن استفاده کرد.
اسپری فوم پلی یورتان گزینه مناسبی برای درزگیری انواع پنجره آلومینیوم مشهد است اما عایق بندی خوبی در مقابل صدا محسوب نمی شود.
ماستیک پلی یورتان
چسب ماستیک پلی یورتان بر پایه رزین های پلی یورتان ساخته می شود و درزگیر الاستومتری جزئی محسوب می شود. داشتن خاصیت الاستیسیته مناسب، مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه و همچنین قابلیت چسبندگی بر روی سطوح مختلف از مهمترین مزایای این چسب درزگیر شناخته میشوند. ماندگاری چسب ماستیک نسبت به چسب سیلیکونی کمتر است(5 تا 10 سال)، اما برخلاف چسب درزگیر سیلیکونی، کاملا ارگانیک و طبیعی ساخته می شود.
از جمله کاربردهای چسب ماستیک پلی یورتان، استفاده از آن در درزگیری سازه های بتنی، مخازن آب و فاضلاب، آب بندی کاشی ها، سرامیک و سنگ ها می باشد.
لاستیکهای درزگیر پنجره
در مواردی که برای درزگیری پنجره نیاز به عوض کردن لاستیک دور پنجره باشد، از دیگر روش های کاربردی برای درزگیری پنجره دوجداره، تعویض لاستیک پنجره دوجداره است. این نوارهای لاستیکی برای پوشاندن درزهای چفت شونده پنجره استفاده می شود و روی لبه های متحرک قاب پنجره استفاده می شود. از این محصول همچنین می توان برای درزگیری لبه های اتصال پنجره و پوشاندن چسب های درزگیر استفاده می شود.
رگلاژ پنجره دوجداره
زمانی میتوان گفت که عایق بندی درب و پنجره بطور صحیح انجام شده که در زمان تولید میان قاب پنجره و لنگه باشو فاصله ای وجود نداشته باشد. همچنین در هنگام نصب پنجره نیز نباید میان دیوار محل نصب و قاب پنجره فضای خالی باشد. عدم رگلاژ در یراق آلات باعث می شود بین لنگه بازشو و فریم فاصله بیوفتد، تغییر حالت در حرکت بازشوی پنجره ایجاد شود، دستگیره ها به خوبی باز و بسته نشوند و درب و پنجره عملکرد مناسبی نداشته باشند.
برای انجام رگلاژ درب و پنجره ابتدا باید کاور لولا را باز کنیم؛ یعنی ابتدا باید پنجره را باز کنید، سپس با پیچ گوشتی یا آچار آلن کاور را جدا می کنیم.
برای رگلاژ کردن لنگه بازشو پنجره، باید آن را در محور افقی بااستفاده از آچار آلن 5 میلی متری و در محور عمودی بااستفاده از آچار آلن 4 میلی متری جا به جا کنیم.
ویژگی های چسب درزگیر
- بعد از خشک شدن خاصیت ضد آب دارد و مقاومت بالایی در برابر بارش باران، برف و تابش مستقیم خوردشید دارد.
- استفاده از مواد مرغوب در ساخت و دارای رنگ بندی متنوع مانند سفید، مشکی، قرمز و بی رنگ
- در برابر اشعه فرابنفش مقاومت بالایی دارد و خاصیت خود را از دست نمیدهد.
- استفاده آسان در حین کار به دلیل نرم و منعطف بودن چسب
- حفظ خاصیت ارتجاعی بودن بعد از خشک شدن
- عدم ترک خوردگی بعد از خشک شدن
- قابلیت چسبندگی بر روی هر نوع سطحی و درزگیری عالی
- قابلیت استفاده بعد از رنگ آمیزی
- ضد زردی و باکتری
- جذب سریع
نکاتی درمورد درزگیری پنجره دوجداره
- سعی کنید قبل از استفاده از کیفیت و انعطاف درزگیرها مطمئن باشید کمتر منقبض شود.
- برای استفاده از چسب جهت درزگیری پنجره دوجداره، بهتر است از ابزار مخصوص آن استفاده کنید. به طوری که میتوانید چسب را درون لولهی آن قرار داده و از آن استفاده کنید.
- با دقت و آهسته چسب را داخل درز بریزید تا بصورت یک خط کامل پر شود. نیازی نیست از مقدار زیادی چسب استفاده کنید.
- اگر برایتان مهم است شکل خط درز چگونه باشد، می توانید بعد از ریختن چسب با پشت قاشق یا انگشت خیس آن را صاف کنید.
و در پایان…
درزگیری پنجره دوجداره از جمله اقداماتی است که در فصول سرد سال برای کمک به عایق بندی بهتر پنجره ها انجام می شود. در این مقاله از شرکت آراز پنجره به نحوه ی درزگیری پنجره دوجداره و انواع درزگیرها پرداختیم. همانطور که گفته شد انواع مختلفی از این درزگیرها وجود دارد که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. ویژگی مشترک بین آن ها جلوگیری از اتلاف انرژی و نفوذ هوای سرد به داخل منزل بود. برای مشاوره تخصصی با کارشناسان ما از طریق راه های ارتباطی موجود در وبسایت با ما در تماس باشید.
سوالات متداول
این کار را هم خودتان به تنهایی و هم با کمک فرد ماهر در این زمینه می توانید انجام بدهید. اگر احساس می کنید پنجره تان مشکل اساسی دارد یا نیاز به درزگیری اصولی است بهتر از یک متخصص کمک بگیرید.
چسب هایی مثل چسب آکواریوم، سیلیکونی و پلی اورتان بهترین انتخاب برای پوشاندن درزهای ریز هستند.
به دلیل تنوع در انواع چسب های درزگیر، قیمت های متنوعی نیز برای آن ها عنوان شده است. بعنوان مثال چسب های سیلیکونی قیمت بیشتری نسبت به چسب های ماستیک دارند که البته کیفیت بیشتری هم دارند.