پنجرهها راه های ارتباطی هستند که هر ساختمانی را به محیط بیرون مرتبط میکنند. آن ها در ظاهر ساختمان، دکوراسیون داخلی، تهویه، نورگیری و ارتباط با فضای خارجی نقش اساسی دارند. از رایجترین انواع پنجرههای دوجداره میتوان به پنجرههای لولایی و کشویی اشاره کرد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. بسیاری از مشتریان هنگام خرید پنجره با این پرسش مواجه میشوند که آیا پنجره دوجداره کشویی بهتر است یا لولایی؟
ما در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد و به بررسی جزء به جزء مزایا و معایب پنجره دوجداره کشویی یا لولایی اشاره کرده ایم.
پنجره دوجداره کشویی چیست؟
برای پاسخ به سوال پنجره دوجداره کشویی بهتر است یا لولایی، ابتدا باید ویژگیهای هر کدام را بررسی کنیم.
پنجرههای کشویی به دلیل مزایای متعدد، از جمله کاربری آسان و اشغال فضای کم، در زمره محبوبترین و پرکاربردترین انواع پنجره محسوب میشوند. این نوع پنجرهها با استفاده از پروفیلهای آلومینیومی و UPVC قابل تولید بوده و در طرحها و ابعاد مختلف عرضه میشوند. در گذشته، نوع آلومینیومی بیشتر مورد استفاده قرار میگرفت، اما با پیشرفت مصالح ساختمانی، امروزه پروفیلهای UPVC محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند. ما نیز به مقایسه بین پنجرههای دوجداره کشویی و لولایی UPVC خواهیم پرداخت.
پنجره کشویی UPVC از یک پروفیل قاب یا فریم تشکیل شده که لنگه آن به وسیله یک غلطک روی آن قرار گرفته و به صورت کشویی حرکت میکند. به همین دلیل، همانطور که از نامش پیداست، باز و بسته شدن آن به صورت کشویی انجام میشود.
برای آموزش ساخت پنجره کشویی upvc به سایت آراز پنجره مراجعه کنید. ما تمام نکات لازم را به شما آموزش داده ایم.
مطالعه بیشتر : تفاوت پنجره PVC و uPVC | راهنمای جامع خرید پنجره دوجداره
حداقل و حداکثر تعداد لنگهها در پنجرههای دوجداره کشویی چقدر است؟
برای اینکه بدانیم پنجره دوجداره کشویی بهتر است یا لولایی باید ویژگی این دو نوع پنجره را بررسی کنیم. پنجره کشویی UPVC میتواند به صورت یک لنگه یا دو لنگه طراحی شود. پنجره کشویی یک لنگه بازشو تنها دارای یک بخش متحرک است که به سمت چپ یا راست حرکت میکند.
پنجره دوجداره کشویی دو لنگه بازشو دارای دو بخش متحرک است که میتوان هر کدام را به طور جداگانه باز یا بسته کرد. بنابراین، اگر به تهویه بهتر و دسترسی بیشتر به فضای بیرون نیاز دارید، پنجره کشویی دو لنگه بازشو گزینه مناسبی است.
همچنین، دربهای کشویی دو لنگه بازشو نیز امکان رفت و آمد بیشتری را فراهم میکنند. به طور کلی، انتخاب بین پنجره کشویی یک لنگه بازشو و دو لنگه بازشو به سلیقه و نیاز مشتری بستگی دارد.
اولین مشکل از معایب پنجره دوجداره ریلی مربوط به عایقبندی آنها است؛ این پنجرهها تنها تا ۷۰ درصد قادر به عایق کردن صدا، سرما و گرد و غبار هستند. بنابراین، برای مناطق با آلودگی صوتی و گرد و غبار بالا مناسب نیستند. علاوه بر این، در هنگام وزش بادهای شدید، ممکن است صدای زوزهای از پنجره به گوش برسد که خوشایند نیست.
برای شناسایی علت های زوزه کشیدن پنجره و برطرف کردن آن، به صفحه زیر مراجعه کنید.
مطالعه بیشتر: بررسی علت زوزه کشیدن پنجره دوجداره و رفع آن
پنجره دوجداره لولایی چیست؟
پنجرههای لولایی انواع مختلفی دارند مانند پنجره دوجداره تک حالته، دو حالته، سایبانی و کلنگی هستند. همانطور که از نامشان پیداست، باز و بسته شدن این پنجرهها با استفاده از لولا انجام میشود و بسته به نوع پنجره، بازشو میتواند روی محور افقی یا عمودی باشد. در ادامه به ویژگی های این نوع پنجره اشاره کرده ایم تا بتوانید به سوال پنجره دوجداره کشویی بهتر است یا لولایی پاسخ داده ایم.
پنجره لولایی تک حالته:
این نوع پنجره لولایی دارای بازشوی عمودی است و لنگه آن با حالتی ساده مانند دربهای معمولی، به صورت باز و بسته میشود.
پنجره لولایی دو حالته:
علاوه بر اینکه پنجره دوحالته قابل بازشدن روی محور عمودی است، این نوع پنجره دارای یراقآلات خاصی است که امکان باز و بسته کردن لنگه را روی محور افقی نیز فراهم میکند (با اندازهگیری محدود). بنابراین، در پنجره لولایی دو حالته، میتوانید با دستگیره را به دو حالت عمودی و افقی باز و بسته کنید.
پنجره لولایی سایبانی یا کلنگی:
این پنجرهها دارای بازشوی روی محور افقی هستند و معمولاً دارای زاویهای محدود هستند. لولاها میتوانند در بخش بالایی یا پایینی قرار گیرند، که این موقعیت ممکن است جهت بازشو را بر عکس کند.
برتری پنجره کشویی نسبت به پنجره لولایی چیست؟
در این مبحث برای اینکه به سوال پنجره دوجداره کشویی بهتر است یا لولایی پاسخ دهیم در ادامه به مقایسه پنجره کشویی نسبت به پنجره لولایی پرداخته ایم.
1-پنجره دوجداره کشویی با بازشوی جذاب خود، به راحتی باز و بسته میشود.
پنجرههای UPVC کشویی دارای بازشوی بسیار جذابی هستند که باز و بسته کردن آنها را بسیار راحت و لذتبخش میکند. ساختار این نوع پنجره دوجداره کشویی بسیار ساده است. با این حال، لازم است توجه داشته باشید که ریل این پنجره باید با کیفیت باشد، زیرا عملکرد روان باز و بسته شدن پنجرههای UPVC کشویی به کیفیت ریل بستگی دارد.
2-مکانیزم کشویی پنجره، فضای کمتری برای باز و بسته شدن نیاز دارد، و آن را برای مکانهایی که با کمبود فضا مواجه هستند، ایدهآلتر میکند، در مقایسه با پنجرههای لولایی.
بسیاری از افراد در خانههایی با متراژ کم زندگی میکنند، بنابراین بسیار مهم است که وسایل فضای زیادی را اشغال نکنند. پنجره UPVC کشویی فضای خانه را اشغال نمیکند، زیرا باز و بسته شدن لنگه آن به فضای زیادی نیاز ندارد. همانطور که اشاره کردیم، این نوع پنجره دوجداره کشویی برای فضاهای محدود بهتر از پنجرههای لولایی است.
3-پنجره کشویی برای نصب انواع پرده مانند پرده کرکرهای و محل نصب چوب پرده هیچ مزاحمتی ایجاد نمیکند. اما در پنجره لولایی، باز و بسته شدن لنگه میتواند محدودیتهایی در نصب پردهها به وجود آورد.
به طور کلی، پنجره UPVC کشویی برای نصب انواع پرده، مانند پردههای کرکرهای، هیچ مزاحمتی ایجاد نمیکند. همچنین، این نوع پنجره دوجداره مزاحمتی برای محل نصب چوب پرده ندارد، بنابراین برای خانههایی که پرده بسیار نزدیک به پنجره است، بسیار مناسب است. در مقابل، پنجرههای لولایی فضای بیشتری را اشغال میکنند و لنگههای آنها میتوانند محدودیتهایی در نصب پردهها ایجاد کنند.
4-پنجره کشویی در مقایسه با پنجره لولایی، بهویژه پنجره لولایی دو حالته، یراقآلات سادهتری دارد.
پنجرههای UPVC کشویی در مقایسه با پنجرههای دوجداره لولایی، یراقآلات سادهتری دارند. بنابراین، در صورت خرابی، میتوانید به راحتی یراقآلات پنجرههای کشویی دوجداره را پیدا کنید.
برتری های پنجره دوجداره لولایی نسبت به پنجره کشویی
از سوی دیگر، پنجرههای لولایی دارای تنوع در نوع بازشو هستند، مانند دو حالته، تک حالته، و سایبانی.
پنجرههای لولایی دارای گستردگی بازشویی بیشتری نسبت به پنجرههای UPVC کشویی هستند. پنجرههای دوجداره لولایی میتوانند به شکل تک حالته، دو حالته و سایبانی باز شوند.
برتری اصلی پنجره لولایی نسبت به پنجره کشویی در عایقبندی بسیار بهتر آن است. بنابراین، اگر عایقبندی در ساختمان اولویت دارد و در منطقهای با سر و صدا، آلودگی، گرد و غبار، یا شرایط آب و هوایی نامناسب هستید، پنجرههای لولایی انتخاب بهتری محسوب میشوند.
بزرگترین مزیت پنجره لولایی نسبت به پنجره UPVC کشویی عایقبندی بسیار بالا است. امروزه به دلیل مصرف بالای انرژی، متخصصان همیشه به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از اتلاف انرژی میباشند. بنابراین، پنجرههای لولایی بیشترین عایقبندی را نسبت به پنجرههای کشویی UPVC دارند و بسیار مناسب هستند. در صورتی که در منطقهای با سر و صدا زیاد زندگی میکنید، حتماً نباید از پنجرههای کشویی UPVC استفاده کنید، زیرا این نوع پنجرهها عایقبندی کمتری دارند. پیشنهاد میشود در این شرایط از پنجرههای لولایی استفاده کنید.
با وجود درزهای کمتر و دسترسی کامل به دو سوی شیشهها، تمیز کردن و نظافت پنجره لولایی بسیار آسانتر است. در مقابل، پنجره کشویی ممکن است هنگام باز و بسته شدن سر و صدا ایجاد کند که در پنجره لولایی وجود ندارد.
پنجرههای لولایی در مقایسه با پنجرههای UPVC کشویی دسترسی کامل به دو سوی شیشهها را فراهم میکنند. این ویژگی باعث میشود که تمیز کردن و نظافت پنجره لولایی بسیار آسانتر باشد.
پنجرههای UPVC کشویی ممکن است هنگام باز و بسته شدن صدا ایجاد کنند، در حالی که پنجرههای دوجداره لولایی به طور قابل توجهی کمترین صدایی تولید میکنند. میتوانید با استفاده از روشهایی مانند روغنکاری، صدای پنجره لولایی یا پنجره UPVC کشویی را کاهش دهید.
تفاوت پنجره کشویی و لولایی
هر دو نوع پنجره، با تمام مزایای خاص خود، نیز دارای معایبی هستند که در برخی شرایط میتواند به کارایی آنها ضربه بزند.
یکی از اصلیترین معایب پنجرههای کشویی این است که عایقبندی آنها تا ۲۰ درصد کمتر از پنجرههای لولایی است، به دلیل حالت ریلی که باعث ایجاد فضاها و درزهای بیشتر میشود. پنجرههای کشویی دارای پروفیلهای ضخیمتری هستند که به زیبایی و ظرافت آنها افزوده میشود، اما همچنین باعث میشود که از شیشههای نازکتری استفاده شود که در عایقبندی تاثیر منفی دارد.
پنجرههای کشویی بدون پروفیل بازسازی هستند و تعویض آنها محدودیتهایی دارد، در حالی که پنجرههای لولایی دارای پروفیل بازسازی هستند و دارای یراقآلات بیشتر و پیچیدهتر هستند که ممکن است بیشتر خراب شوند. با این حال، قطعات آنها قابل تعویض هستند و باید به برند و کیفیت ساخت آنها توجه شود.
تبدیل پنجره دوجداره لولایی به پنجره کشویی
یکی از سوالات متداول درباره پنجرههای دوجداره، این است که آیا میتوان پنجره دوجداره لولایی را به یک پنجره کشویی تبدیل کرد؟
این سوال همچنین در جهت عکس نیز مطرح است و ممکن است کسی به دنبال تبدیل یک پنجره کشویی به پنجره لولایی باشد. به طور کلی، توصیه میشود که در انتخاب پنجره، بهتر است مدل اصلی و مورد نظر خود را انتخاب کنید.
اما ممکن است به عنوان مثال با تغییر دکوراسیون، تمایل داشته باشید که به جای یک پنجره لولایی که بازشوی آن فضا را اشغال میکند، از یک پنجره کشویی استفاده کنید که بازشوی آن فضا را اشغال نمیکند و همچنین به آسانی باز و بسته میشود. البته باید در نظر داشت که عایق بندی پنجره های کشویی کمی ضعیف تر از پنجره های لولایی تک حالته است.
میپردازیم به سوال اصلی که آیا میتوان پنجره لولایی را به پنجره کشویی تبدیل کرد؟ به طور کلی، تبدیل یک پنجره لولایی به کشویی امکانپذیر نیست؛ زیرا ساختار این دو مدل پنجره کاملاً متفاوت است.
دلیل فنی برای عدم امکان تبدیل پنجره لولایی به کشویی این است که:
برای بهتر درک دلیل عدم امکان تبدیل پنجره لولایی به کشویی، نیاز است که از ساختار آنها بیشتر آگاه شویم.
در هر پنجره دوجداره، قطعات و لوازمی وجود دارند که وظایف خاصی دارند، مانند:
زهوار یا زوار، که شیشه را در قاب نگه میدارند، خود شیشه دارای دو یا سه جداره است. همچنین، لاستیکهای آب بندی و درزگیرها، پروفیل پنجره، لنگه بازشو، گالوانیزه داخلی پروفیل، و فریم یا قاب پنجره نیز دیگر اجزای مهمی از ساختار پنجره هستند.
قطعات مذکور در حالت کلی عملکرد یکسانی دارند، اما شکل هندسی و نحوه قرارگیری آنها متفاوت است. برای پنجرههای لولایی و کشویی، از نظر هندسی امکان نصب و قرارگیری همزمان این قطعات وجود ندارد؛ به عبارت دیگر، این قطعات روی یکدیگر مچ نمیشوند و قابل جایگزینی نیستند. با این حال، به عنوان مثال، در مورد تبدیل پنجره تک حالته به دو حالته، این امکان وجود دارد و قطعات میتوانند به یکدیگر مچ شوند.
همچنین، در مورد تبدیل پنجره کشویی به لولایی یا بالعکس، گوشههایی که در کارخانه ساخته شدهاند، قابلیت اتصال به یکدیگر را ندارند. ضخامت و اندازه محل نصب شیشه نیز در این دو نوع پنجره (کشویی و لولایی) مطابقت ندارند، به این معنی که هم اندازه و هم ارتفاع ندارند. همچنین، یراقآلات نیز از جنبههای مهمی است که اختلافات زیادی دارند و امکان جایگزینی یا ادغام آنها وجود ندارد.
بهترین روش برای حل این مسئله چیست؟
با وجود موارد گفته شده، به طور خلاصه باید گفت که تبدیل پنجره لولایی به کشویی یا برعکس آن امکانپذیر نیست. به جای آن، راه حل تعویض پنجره لولایی با پنجره کشویی وجود دارد که اجرای آن آسان بوده و نیاز به تخریب ندارد. این کار به راحتی در یک روز قابل انجام است.
قیمت پنجره دوجداره کشویی
قیمت پنجره دوجداره کشویی به طور کلی از عوامل مختلفی از جمله ابعاد پنجره، نوع ورق استفاده شده، نوع پروفیل مورد استفاده، نوع شیشه، مکانیزم باز و بسته شدن و سایر عوامل تعیین میشود.
با توجه به اختلافات مختلف در جزئیات پنجرهها، قیمت پنجره دوجداره کشویی نیز متفاوت خواهد بود. برای دریافت قیمت دقیق پنجره دوجداره کشویی و سایر انواع محتلف پنجره دوجداره مشهد و پنجره آلومینیوم مشهد، لطفاً با ما تماس بگیرید و علاوه بر اطلاعات قیمت، از مشاوره کارشناسان آراز پنجره نیز بهره مند شوید.
مقایسه قیمت پنجره دوجداره کشویی و لولایی
1-عوامل تعیین کننده قیمت
متراژ پنجره: هر چه متراژ پنجره بزرگتر باشد، به طبع قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.
نوع و جنس پروفیل: پروفیلها در جنسهای مختلفی مانند UPVC، آلومینیوم و آهن موجود هستند که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. همچنین، نوع پروفیل (اعم از ساده، فریمدار و …) بر قیمت نهایی تاثیرگذار است.
شیشه: نوع شیشه (دو جداره، سه جداره، ضد UV و …) و ضخامت آن در تعیین قیمت نهایی پنجره دخیل است.
متعلقات: یراق آلات، دستگیره، ریل و … از جمله متعلقات پنجره هستند که بر قیمت نهایی آن ها تاثیر میگذارند.
2-مقایسه قیمت کلی
پنجره دوجداره کشویی: به طور کلی، قیمت این نوع پنجره به دلیل سیستم کشویی و کارایی بیشتر در حفظ حرارت و عایق صدا، بیشتر از پنجره دوجداره لولایی است.
پنجره دوجداره لولایی: این نوع پنجره در مقایسه با پنجره تک جداره، قیمت بیشتری دارد، اما از پنجره دوجداره کشویی ارزانتر است. ضمن اینکه، در جلوگیری از نفوذ هوا و صدا عملکرد بهتری دارد.
و در آخر…
با توجه به اطلاعات ارائه شده، در پاسخ به اینکه پنجره دوجداره کشویی بهتر است یا لولایی، باید گفت که این به نیاز مشتری و شرایط فضایی ساختمان بستگی دارد. به طور کلی، استفاده از پنجرههای لولایی در جامعه وسیعتری رواج دارد. پنجره کشویی برای فضاهایی با آب و هوای معتدل و آرام معمولاً گزینهای مناسب است. اما اگر در معرض سر و صدای زیاد، گرد و خاک فراوان، یا شرایط اقلیمی سرد و گرم شدید هستید، پنجره کشویی بهترین گزینه نخواهد بود.
از طرف دیگر، پنجرههای لولایی با عایقبندی بالا و امکان بازشوی آسان، برای هر نوع فضا و منطقهای مناسب هستند و دارای دوام بالا و نظافت آسان هستند. با این حال، نصب پرده برای آنها ممکن است محدودیتهایی داشته باشد و باید توجه داشت که شعاع کافی برای بازشدن لنگه وجود داشته باشد. در صورت محدودیت فضا برای بازشدن، پنجره کشویی بهترین گزینه است. اگر عایقبندی بالا در برابر صدا، گرما، سرما، و جلوگیری از کیپ شدن پنجره برای شما اهمیت دارد، پنجرههای لولایی گزینه بهتری هستند. اما اگر محدودیت فضا برای نصب وجود دارد و عایقبندی اولویت ندارد، پنجره کشویی گزینه مناسبی است.