اکثرا راجع به پنجره های تک جداره یا دوجداره شنیده یا مطلبی خوانده اید. اما نوع دیگری از پنجره ها در بازار موجودند که به پنجره چهار جداره معروف اند. مزیتی که پنجره های چهارجداره نسبت به پنجره های دوجداره دارند میزان عایق بندی بالاتر آن است. اگرچه دو جداره از لحاظ اقتصادی به صرفه تر و طرفداران زیادی دارد، اما مزایای عایق بندی پنجره ی چهارجداره بیشتر است و به همین دلیل در بعضی ساختمان ها مانند ساختمان های امنیتی، آموزشگاه ها، هتل ها و دفاتر کاربرد بیشتری دارند. در ساخت اکثر پنجره های دوجداره مانند پنجره وین تک یا ویستابست مشهد از شیشه های 4 جداره استفاده می شود.
برای آشنایی با دیگر موارد کاربرد این پنجره ها تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پنجره چهار جداره چیست؟
تفاوت اصلی این پنجره با دیگر انواع پنجره، داشت چهار جدار شیشه است که در دیگر انواع پنجره های جداره دار کمتر می باشد. بین این شیشه ها با یک گاز مخصوص پر می شود. معمولا این شیشه ها طوری ساخته می شوند که نیاز به پنجره های بسیار مستحکم و با امنیت بالا دارد. بیشتر از شیشه های لمینیتی، سکوریتی و شیشه هایی که مقاومت بالا دارند استفاده می شود.
ویژگی پنجره چهارجداره
در بین انواع پنجره دوجداره مشهد، پنجره چهارجداره با وجود یک یا دو لایه جدار بیشتر نسبت به پنجره های دوجداره مزیت های بیشتری دارد. به دلیل اینکه جدار این پنجره ها نسبت به پنجره های دوجداره دو برابر است، طبیعتا وزن این پنجره ها نیز دوبرابر می باشد. خاصیت عایق بندی در این پنجره ها نیز در مقایسه با پنجره های دیگر تقریبا 5 برابر است.
میزان عبور صدا و حرارت از این پنجره ها بسیار کم می باشد. برای درک بهتر این موضوع می توان گفت صدای یخچال های خانگی در پایین ترین حالت که تقریبا صدایی ندارند 35 دسی بل است و نهایت صدایی که این پنجره از خود عبور می دهد، 10 دسی بل است.
جنس پروفیل و ساختار پنجره چهار جداره
پنجره چهار جداره به دلیل داشتن چهارلایه شیشه وزن بیشتری دارد، بنابراین پروفیلی که در ساخت آن استفاده می شود نیز باید دارای ضخامت، کیفیت بالا، استقامت کافی و تحمل وزن زیاد باشد. پروفیل این پنجره ها می تواند از جنس upvc یا آلومینیوم باشد که هرکدام کاربرد و مزایای خاص خود را دارند.
در صورتی که علاقه مند به شناخت ویژگی های این نوع پنجره ها هستید می توانید به وبلاگ ما مراجعه کرده و مقاله ” پنجره upvc یا پنجره آلومینیومی ” را مطالعه کنید تا با خصوصیات و موارد کاربرد هر کدام از آنها آشنا شوید.
توصیه می شود برای خرید این پنجره سراغ برند های ناشناخته نروید و تنها از مراکز معتبر و پروفیل های با کیفیت خریداری نمایید. توجه داشته باشید که پروفیل های پنجره چهار جداره، دارای ضخامت بیشتری نسبت به انواع دو یا سه جداره می باشند و اگر پروفیل گالوانیزه داخلی نداشته باشند،استحکام و قدرت تحمل وزن کافی را نخواهند داشت.
گاز مورد استفاده در پنجره چهار جداره
در واقع در تمام انواع شیشه های چند جداره فاصله ی میانی شیشه ها را با گاز های مخصوص پر می کنند که در جلوگیری از انتقال حرارت و صدا بسیار موثر است. گازهایی که به این منظور استفاده می شود معمولا بسته به میزان نیاز به عایق بندی، هزینه شیشه و سایر خصوصیات می تواند متفاوت باشد. در پنجره های دو جداره یا سه جداره، بیشتر از گاز آرگون که کاملا بی خطر و بدون بو است استفاده می شود. اما در پنجره چهار جداره که موارد استفاده خاص تری در صنعت مانند فرودگاه دارد، گاز کریپتون و گاز SF6 بین شیشه ها تزریق می شود. کریپتون و گاز SF6نسبت به آرگون، عایق بندی بیشتری دارند اما سمی و خطرناک اند و هزینه بیشتری دارند.
کاربرد پنجره چهار جداره
پنجرههای چهار جداره به دلیل خاصیت عایق بندی بالا در برابر حرارت و صوت، در مکان های متعددی به کار گرفته می شود. از کاربرد های اصلی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساختمان های مسکونی
استفاده از پنجره های چهارجداره در ساختمان های مسکونی می تواند جهت بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش ورود سر و صدا به داخل ساختمان باشد. همچنین برای ساختمان هایی که در حاشیه بزرگراه ها و مناطق شلوغ قرار دارد می تواند گزینه خوبی باشد.
ساختمانهای تجاری
در هتل ها، فروشگاه ها، دفاتر و دیگر ساختمان های تجاری؛ استفاده از پنجره چهارجداره جنبه اقتصادی و اجتماعی خوبی دارد و در کاهش مصرف هزینه و انرژی می تواند کارآمد باشد.
ساختمانهای صنعتی
در ساختمان های صنعتی مانند کارخانجات و انبارها که از لحاظ حرارتی و صوتی شرایط خاصی دارند، استفاده از شیشه چهارجداره برای کنترل کردن میزان دما و صوت می تواند تاثیرگذار باشد.
ساختمانهای آموزشی
در ساختمان هایی مانند مدارس و دانشگاه ها یا دیگر مراکز آموزشی از پنجره های چهارجداره در جهت فراهم کردن شرایط یادگیری بهتر برای دانش آموزان و دانشجویان استفاده می شود. تاثیر این پنجره در کاهش ورود صدای خارجی و اختلال در تمرکز افراد زیاد است.
به طور کلی، از شیشه های چهارجداره در مکان هایی که نیاز به کنترل حرارت و صوت دارند، می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایای پنجرههای چهار جداره
قطعا استفاده از پنجرههای چهارجداره در ساختمان، مزایای زیادی بههمراه دارند. از مهمترین ویژگی های آن میتوان گفت:
- دارای سطح بالایی از عایق صوتی و حرارتی است.
- از ورود و خروج هوا جلوگیری می کند و مانع اتلاف انرژی می شود.
- از لحاظ ایمنی بالا و استحکام خوبی که دارد قابل اطمینان است. به همین دلیل ازآن معمولا در ساختمان های امنیتی و دولتی استفاده می شود.
معایب پنجرههای چهار جداره
این پنجره ها به همان اندازه که مزایای خوبی دارند می توانند معایبی نیز داشته باشند. از اصلی ترین معایب آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- وزن زیاد این پنجره ها باعث می شود فشار زیادی به ساختمان وارد شود. در سازه هایی که مصالح مستحکمی ندارند استفاده از این پنجره ها ممنوع می باشد و در صورت استفاده، پایان کاری به این آن ها تعلق نمی گیرد.
- بین فضای خالی این شیشه ها گاز کریپتون که بسیار سمی و خطرناک است، تزریق می شود. در صورتی که شیشه بشکند و گاز خارج شود می تواند بسیار آسیب زا باشد.
- هزینه نهایی خرید و نصب این شیشه ها بسیار زیاد است و برای کسانی که مایل به صرف هزینه زیاد برای ساخت نیستند و یا پنجره را برای مصرف داخل خانه نیاز دارند نمی توان استفاده کرد.
قیمت پنجره چهار جداره
قیمت از مهم ترین فاکتورهایی است که در انتخاب این نوع پنجره در نظر گرفته می شود. پارامترهایی مانند برند پروفیل مصرفی و تعداد جدار شیشه ها در پنجره می تواند در قیمت نهایی آن تاثیر بگذارد.
اما ویژگی های مفید این پنجره از جمله نبود سر و صدا و گرد و خاک و همچنین کیفیت ساخت بالای آن، هزینه ی بیشتر آن را جبران خواهد کرد و باعث رضایت شما از نتیجه ی کار خواهد بود.
جمع بندی
همانطور که اشاره شد، برای ساختمان هایی که نیاز به امینت بالاتر و یا عایق بندی بیشتر دارند استفاده از پنجره چهارجداره توصیه می شود. این پنجره ها عایق بندی مطلوبی در برابر صدا و حرارت ورودی دارند و می توانند باعث حفظ دمای محیطی در داخل ساختمان شوند. در نهایت برای انتخاب بهتر نوع شیشه برای ساختمان خود، بهتر است با کارشناسان این حوزه در آرازپنجره مشورت کنید. آنها با در نظر گرفتن شرایط محیطی بهترین نوع شیشه را به شما پیشنهاد خواهند داد.