علت ترک خوردن شیشه دوجداره

بررسی علت ترک خوردن شیشه دوجداره

شیشه های دوجداره از مقاوم ترین شیشه ها در برابر ضربه و شکستگی هستند. در ساخت این شیشه ها از دو لایه شیشه استفاده می شود که فضای خالی بین آن را با گاز مخصوص پر می کنند. این نحوه ی ساخت، باعث عایق بندی و مقاوم تر شدن شیشه در برابر صدا و نفوذ هوا می شود.

با وجود همه ی این ها، گاهی ممکن است شیشه دوجداره دچار شکستگی ناگهانی شود. علت ترک خوردن شیشه دوجداره به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه به بررسی کامل این علت ها می پردازیم تا بتوانید هرچه بهتر از شیشه ی خود محافظت کنید.

پیش از اینکه علت ترک خوردن شیشه دوجداره را بررسی کنیم، بهتر است در ابتدا با نوع ساختار شیشه های دوجداره آشنا شوید تا به شما در درک بهتر این مطلب کمک کند.

ساختار شیشه دوجداره

ساختار شیشه دوجداره

شیشه های دوجداره بیشترین بخش پنجره های UPVC را تشکیل می دهند و بعنوان بخش اصلی آن محسوب می شوند. ساختار این شیشه اینگونه است که با دو لایه شیشه به ضخامت 5 میلی متر به بالا در کنار هم قرار می گیرند. خلا میان دو شیشه با یک گاز بدون بو و اثر پر می شود. در نتیجه ساخت این شیشه، پنجره ها به یک عایق قوی در برابر ورود سرما و گرما به داخل، آلودگی هوا و آلودگی صوتی و گرد و غبار تبدیل می شوند.

این نسل از پنجره های عایق بندی شده بوسیله ی شیشه دوجداره مزایای زیادی برای ساختمان های مدرن دارد و خیلی از مشکلاتی که تا کنون راه حلی برای آن نداشتیم را به راحتی برای ما قابل حل می کند؛ مانند صداهای بلند و رفت و امد خودرو در بزرگراه ها!

باید بگوییم که شیشه های دوجداره به دلیل ساختار محکمی که دارند به خودی خود نمی شکنند، اما اگر این اتفاق افتاد تعویض آن کار راحتی نیست و حتما باید توسط متخصصین این کار و با نظارت و رعایت استاندارد ها انجام شود.

شیشه های دوجداره در صورت ترک خوردن مانند شیشه های قدیمی خطرناک نیستند. این شیشه ها در صورت شکستن به اطراف پاشیده نمی شوند و به صورت قطعات ریز کریستالی تبدیل می شوند که خطر بریدن ندارند. با وجود همه ی این ویژگی ها، گاهی شیشه ها به طور خودکار دچار شکستگی می شوند که این موضوع دغدغه ی بزرگی برای معماران ساختمان است.

بیایید به بررسی عواملی که باعث شکست شیشه می شود بپردازیم:

علل ترک خوردن شیشه دوجداره غیراستاندارد

اگر شیشه دوجداره ای بطور استاندارد تولید نشود، به راحتی و با کوچک ترین تغیرات دما و محیط ترک برمیدارد. عواملی که در ترک خوردن شیشه دوجداره تاثیر گذار است را در ادامه بررسی می کنیم:

تراش دادن نادرست شیشه

یکی از دلایلی که باعث می شود شیشه به طور جدی آسیب ببیند و ترک بردارد، نحوه ی تراش دادن نادرست آن است. در صورتی که می خواهید سوراخی روی شیشه ایجاد کنید یا آن را تراش دهید حتما با دقت زیاد اینکار را انجام بدهید تا منجر به شکستن شیشه و تعویض کامل آن نشود.

برخورد ضربه و ترک خوردن شیشه دوجداره

علل ترک خوردن شیشه دوجداره غیراستاندارد

لبه های شیشه سکوریت بسیار حساس و شکننده هستند. احتمال ترک خوردگی شیشه از این ناحیه بیشتر است. باید مراقب باشید که گوشه های شیشه با شدت به جایی ضربه نخورد، چرا که در این صورت ترک و شکستگی در تمام سطح شیشه پخش می شود.

ایجاد تنش درونی و تغییرات دما

ایجاد یک تنش درونی و تغییرات در شرایط دما می تواند یکی از عواملی باشد که شیشه ها باعث شکستگی می شوند. ایجاد یک شوک حرارتی در شیشه اینگونه است که گرما وسرما به یک اندازه و همزمان به شیشه وارد شود.

استفاده از اشیاء نوک تیز

استفاده از اشیا نوک تیز منجر به شکست شیشه دوجداره می شود. تنها در موارد ضروری که شیشه باید شکسته شود، می توانید از  اشیای نوک تیز نظیر پایه فلزی صندلی استفاده کنید.

علت ترک خوردن شیشه دوجداره خودکار

وجود اختلاف فشار هوا

برای جلوگیری از ترک خوردن شیشه دوجداره بر اثر اختلاف فشار هوا، باید بین محل تولید شیشه و محل نصب آن اختلاف فشار هوا وجود نداشته باشد. در صورت وجود اختلاف فشار هوا اگر عملیات AIR BALANCE انجام نشود، شیشه دوجداره بعد از گذشت مدتی از نصب، شیشه دچار شکست و ترک برداشتن می شود.

برای درک بهتر این مطلب به این مثال توجه کنید: فرض کنید شیشه ی دوجداره ای در مشهد تولید شده و گاز آرگون با رعایت استاندارد در فضای بین دو جدار تزریق شده است. بعد از اتمام مرحله تولید شیشه به شهری در شمال کشور ارسال می شود. در شهرهای ساحلی ارتفاع پایین و فشار هوا بالا است. با توجه به اینکه فشار بین دو لایه ی شیشه دوجداره از فشار هوا در مناطق ساحلی کمتر است، شیشه دچار شکست می شود.

به همین دلیل در هنگام ارسال شیشه ها به این مناطق، عملیات ایربالانس برای برابر شدن فشار بین دو جدار و فشار هوای منطقه روی شیشه ها انجام می شود.

راه حل دیگری که برای حل این مشکل استفاده می شود، تزریق گاز بر اساس فشار هوای منطقه ای است که شیشه ها به آنجا ارسال می شوند.

رعایت نکردن استانداردها در ساخت شیشه

علت ترک خوردن شیشه دوجداره می تواند عدم رعایت استاندارد ها باشد. رعایت نکات استانداردی که مربوط به قسمت لبه های شیشه و برش آن است بسیار هم است و در صورت رعایت نکردن ممکن است باعث افت کیفیت و مقاومت شیشه و در نتیجه ترک خوردن شود. رعایت نکردن استاندارد های ساخت سبب می شود پنجره ها در برابر کوچکترین تغییرات آب و هوایی حساس بشوند و خیلی سریع بشکنند.

ایجاد درزه

علت ترک خوردن شیشه دوجداره خودکار

ممکن است در هنگام نصب پنجره، درزه های ریزی روی شیشه ایجاد شود. گاهی اوقات هنگام ارسال و جابه جایی درزه ای روی شیشه ایجاد می شود که در هنگام نصب مشاهده نمی شود. بعد از نصب پنجره این درزه ها به سمت بالا می آیند و در نهایت منجر به ترک خوردن شیشه می شوند.

ترک خوردن شیشه در اثر فشار فریم پنجره یا زهوار

اگر شیشه دوجداره با ضخامتی بیشتر از استاندارد پنجره سفارش داده شود و زهوار پنجره در هنگام نصب به سختی جا زده شود، شیشه تحت فشار قرار می گیرد و بعد از گذشت مدتی می شکند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از یک نصاب ماهر استفاده کنید تا در صورت برخورد بااین  مشکل، از نصب شیشه خودداری کند.

اگر از شرکت های معتبر و و شناخته شده برای خریداری و نصب پنجره کمک بگیرید، شما را از این خسارت های احتمالی دور می کند. شرکت آراز پنجره با بهره گیری از دانش و تخصص بهترین تولید کننده پنجره آلومینیومی و دوجداره، همچنین استفاده از ماهر ترین نصاب ها برای نصب پنجره می تواند احتمال هرگونه خطایی را برایتان به صفر برساند.

شکست شیشه دوجداره در اثر برخورد با فلز پنجره

نحوه نصب شیشه به اندازه ی رعایت استانداردها در هنگام تولید اهمیت دارد. اگر شیشه در هنگام جاگیری در فریم انتظار پنجره دوجداره با یک قطعه فلزی مثل پیچ یا کانکتور در تماس باشد، با هر دمای سرد یا گرم دچار فشار شده و شیشه ناگهان ترک برمیدارد یا می شکند. در صورتی که شیشه در کارخانه معتبر و با استاندارد کامل ساخته شود و همینطور محل قرارگیری شیشه در پروفیل مناسب باشد، شکت یا ترک خوردن شیشه خیلی کم اتفاق میوفتد. با توجه به این موضوع، اکنون می توان به اهمیت خرید از تولید کنندگان معتبر بیشتر پی برد.

علت ترک خوردن شیشه دوجداره خودکار

لبه های شیشه در هر نوعی به دلیل حساس بودن در صورت ضربه خوردن می شکنند. این شکست و ترک ها هر چقدر جزئی و کوچک هم که باشند تمام شیشه را در بر می گرد و باعث شکست کلی شیشه می شود. به همین دلیل در سازه ها برای شیشه های دوجداره یا سکوریت از حفاظ پلاستیکی استفاده می شود.

اکسیداسیون

از دیگر عواملی که می توان برای علت ترک خوردن شیشه دوجداره نام برد اکسیداسیون است. اکسیداسیون به واکنش شیمیایی بین مواد با اکسیژن هوا گفته می شود. اگر گاز بین دو لایه شیشه با اکسیژن هوا ترکیب شود و اکسیژن به فضای داخلی بین دو لایه وارد شود، باعث اکسیداسیون شیشه و در نتیجه ترک خوردن آن می شود.

اصلاح خودکشی شیشه به چه معناست؟

گاهی اوقات ممکن است شیشه ها پس از نصب، خود به خود دچار شکستگی شوند. به این رخداد به اصطلاح خودکشی شیشه می گویند.

از لحاظ علمی این موضوع قابل قبول نیست و شیشه های دوجداره نباید خود به خود دچار شکست شوند. این اتفاق بستگی به دلایلی دارد. مانند:

  • عدم استفاده از مواد مصرفی با کیفیت
  • گرم و سرد شدن شدید ناگهانی شیشه و ایجاد شوک
  • ایجاد درزه های کوچک موقع نصب یا حمل شیشه
  • متفاوت بودن میزان حرارت شیشه و فریمی که شیشه در آن قرار میگیرد
  • وجود مواد ناخالص در شیشه مانند سولفید نیکل

و در پایان….

اگر شیشه های دوجداره با رعایت تمامی استانداردها ساخته شود و در تولید آن از شیشه های درجه A استفاده شود، دچار شکست کمتری می شوند. توجه به شرایط محل نصب شیشه، استفاده از ماشین آلات استاندارد هنگام تولید  و حمل و نصب اصولی باعث می شود ضریب خطا و احتمال ترک خوردن شیشه دوجداره به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند.

با توجه به موارد ذکر شده، برای جلوگیری از این گونه شکست ها توصیه می شود پنجره دوجداره مشهد را از فروشندگان و تولید کنندگان معتبر خریداری کنید.

شرکت تولید کننده درب و پنجره آراز پنجره با رعایت تمامی استاندارد های روز جهانی در تولید و نصب پنجره ها، این امکان را به شما می دهد تا خریدی مطمئن و اصولی داشته باشید و همچنین با پشتیبانی پس از فروش خیال تان از بابت بروز مشکلات پس از خرید راحت باشد.