از جمله مسائل مهمی که در زمینه استفاده از پنجره های دوجداره مورد بررسی قرار می گیرد، میزان عایق بندی و استحکام آنهاست. از این رو در تمامی مراحل ساخت پنجره UPVC باید نهایت دقت و رعایت استاندارد و اصول بکار گرفته شود تا از وارد شدن خسارات و پرداخت هزینه های بیشتر برای تعمیر یا تعویض پنجره جلوگیری شود. از مزایاصلی پنجره های UPVC که باعث محبوبیت آن در بین طراحان و معماران می شود، امکان نصب آن بر روی انواع سازه های آجری، سیمانی، چوبی و غیره می باشد. مهمترین نکته در مراحل تولید پنجره دوجداره اندازه گیری دقیق و توجه به ویژگی های عایقی آن ها است.
در ادامه در یک بررسی از آراز پنجره مراحل ساخت پنجره UPVC بصورت کامل شرح میدهیم:
مراحل اولیه ساخت پنجره دوجداره UPVC
مراحل اولیه ساخت پنجره UPVC شامل موارد زیر است:
- طراحی نقشه کشی اولیه: طراحی ابعاد و طرح پنجره، مدل سازی دقیق نقشه پنجره و مشخصات فنی آن
- آمادهسازی متریال اولیه: تهیه کردن پروفیل یو پی وی سی با کیفیت مطلوب، آمادهسازی شیشههای دوجداره متناسب با ابعاد طراحیشده
- برش دادن و اتصال پروفیل: شامل برش دادن پروفیلها با دستگاه مخصوص و ابعاد دقیق و منطبق با نقشه و اتصال قطعات پروفیل به یکدیگر با استفاده از اتصالات مخصوص
- نصب کردن شیشهها: جایگذاری شیشههای دوجداره درون فریم و آببندی کردن محل اتصال شیشه به پروفیل با استفاده از واشر و سیلیکون
- نصب قطعات جانبی: نصب کردن لوازم جانبی مانند لولاها، دستگیره های پنجره، قفل و آببندها، در نهایت پوشش دادن درب و پنجرهها با رنگ آمیزی
- کنترل کیفیت و بازرسی نهایی: بررسی عملکرد صحیح درب و پنجرهها، تأیید انطباق با استانداردهای کیفی
این مراحل جزو مراحل اصلی تولید درب و پنجرههای دوجداره یو پی وی سی هستند که باید با دقت و کیفیت بالا انجام شوند.
مراحل ساخت پنجره upvc در آرازپنجره
در این قسمت از مقاله، به بررسی 10 مرحله تخصصی از ساخت پنجره UPVC می پردازیم:
1. تعیین اندازه های دقیق ابعاد پنجره
اولین و مهمترین قدم در تولید پنجره دوجداره مشهد اندازه گیری دقیق ابعاد آن است، این مرحله باید کاملا با دقت و صحیح، توسط افراد ماهر و با کمک ابزار متر لیزری انجام شود. اندازه گیری به این دلیل حائز اهمیت است که تمام مراحل تولید با استفاده از اعداد و ارقام و اندازه ها پیش می رود و در تمامی بخش های کار تاثیرمستقیم دارد. در صورتی که سایزها به صورت صحیح اندازه گیری نشوند، محصول تولید شده بلااستفاده می شود و باعث ایجاد خسارت برای تولیدکننده می گردد.
2. طراحی پنجره مورد نظر
مرحله بعدی، طراحی مدل پنجره می باشد که توسط مهندسین مجرب و با استفاده از نرم افزارهای مخصوص انجام می شود. برای طراحی پروژه پنجره، نرم افزارهای مختلفی در بازار وجود دارد که طراحی به کمک این نرم افزارها باعث افزایش طول عمر، کارآمد بودن، و زیبایی ظاهری پنجره می شود.
3. برش دادن پروفیل یو پی وی سی انتخابی
بعد از طراحی پنجره، پروفیل ها بر اساس لیستی که نرم افزار ارائه داده است برش داده می شوند. این فرآیند توسط دستگاه برش دوکله انجام می شود.
دستگاه برش دوکله چیست؟
از مهمترین بخش های ساخت پنجره، تست قسمت برش پروفیل توسط دستگاه های پیشرفته دو کله می باشد.بااستفاده از این دستگاه، شاخه های پروفیل از دو طرف به شکل مثلثی برش داده می شوند که در واقع گوشه های پنجره هستند.
4. برش دادن ورق های گالوانیزه
موارد استفاده از پروفیل های گالوانیزه، برای تقویت پروفیل upvc و افزایش استقامت آن برای تحمل وزن پنجره است. ضخامت گالوانیزه ها حدود 0.7 میلی متر تا 2 میلی متر است که به صورت U نورد شده است.
چرا باید از گالوانیزه در پروفیل استفاده کرد؟
گالوانیزه در داخل پروفیل اصلی قرار می گیرد و یراق آلات روی پروفیل تقویت شده پیچ می شود. بااین کار، خطر افتادگی پنجره کاهش می یابد و شما پس از مدت زمان کوتاهی نیاز به رفع افتادگی پنجره دوجداره نخواهید داشت، استفاده از گالوانیزه همچنین باعث افزایش استقامت پنجره های ساخته شده از پروفیل , upvc و جلوگیری از وارد شدن فشار های زیاد به پنجره می شود.
5. طراحی و ساخت پروفیل مولین (پروفیل T)
پس از برش دادن پروفیل ها، پروسه ساخت پروفیل T یا پروفیل مولین انجام می شود.این پروفیل نقش چارچوب وسط پنجره را دارد. در این مرحله انتهای پروفیل ها را بااستفاده از دستگاهی به نام “ابزار زن مولین” حالت می دهیم تا بست مولین یا کانکتور روی آن قرار بگیرد و به گالوانیزه داخل پروفیل قفل و پیچ شود. این پروفیل حالت داده شده پروفیل T نام دارد.
6. شیار زدن پروفیل و دستگیره ها
در این مرحله با ایجاد شیار در قسمت جلو و پشت پروفیل، محفظهای برای عبور دادن آب فراهم میکنیم. این کار با استفاده از دستگاه شیار زن انجام می شود، همچنین قسمت مربوط به یراق دستگیره نیز با این دستگاه سوراخ می شود.
7. جوش کردن قاب های آماده شده
پس از اینکه عملیات برش دادن پروفیل ها به پایان رسید، به جوش کردن قاب های آماده شده می پردازیم. در این مرحله با استفاده از دستگاه جوش دوکله به ترتیب قاب قسمت بالایی، بعد قاب سمت راست و سپس قاب سمت چپ را درون دستگاه قرار می دهیم و در نهایت دستگاه را روشن می کنیم. بعد از جوش کردن قاب های بالای چارچوب پنجره، نوبت به قاب های قسمت پایینی است که به همان ترتیب جوش می شوند. پس از اتمام این فرآیند، چارچوب اصلی پنجره شکل گرفته است.
8. متصل کردن پروفیل مولین
برای آنکه مراحل اتصال پروفیل مولین را بهتر درک کنید، لازم است توضیح کوتاهی برای ساختار چارچوب پنجره ها داده شود. چارچوب پنجره ها شامل دو قسمت است:
- بخش فیکس پنجره: بخش فیکس پنجره ثابت است و قابل جدا شدن نمیباشد.
- بخش بازشوی پنجره: بخش بازشوی پنجره دارای دستگیره است و قابلیت باز شدن دارد.
T زدن
در این مرحله که به آن “T زدن ” می گویند، پروفیل مولین را با استفاده از بست مولین و پیچ در وسط چارچوب پنجره متصل می کنیم. در نتیجه چارچوب پنجره به دو قسمت تقسیم میشود. یکی از این قسمت ها به بخش فیکس و دیگری به به بخش بازشو تبدیل می شود. دور تا دور بخش فیکس را برای نگهداری شیشه زوار می زنیم. قسمت بازشو را در دستگاه “تمیزکن پروفیل” قرار می دهیم تا گوشه های پروفیل برای جا گرفتن راحت تر یراق ها و زیبایی کار، تمیز شوند.
9. یراق بندی
در این مرحله تمامی یراق آلات پنجره بسته می شوند. به این صورت که شابلون ها در محل مورد نظر قرار داده می شوند و با مته سوراخ کاری می شوند. به اصطلاح می توان گفت یراق آلاتی مانند لوله ها، دستگیره ها و …روی کار سوار می شوند.
10. شیشه بندی
در مرحله آخر فرایند شیشه زدن انجام می شود. ابتدا با قطعات پلاستیکی، محل قرارگرفتن و نصب شیشه دوجداره را رگلاژ میکنیم، سپس شیشه را درون قاب قرار داده و زوارهای UPVC را روی پنجره قرار میدهیم تا ایستادگی شیشه دوجداره ثابت شود.
از PVC تا تولید پنجره دوجداره UPVC
تولید PVC از مراحل اولیه ساخت پنجره UPVC است.ساخت PVC فرآیند مشخص و مواد معینی دارد. این ترکیبات و فرآیند تولید در 90% پروفیل های PVCیکسان است. برای تولید PVC از نفت خام، نمک و کلر استفاده می شود. این مواد طی فرآیندی با هم ترکیب و طی روند خاصی به نام پلیمریزاسیون مواد تکمیلی مانند نفت اتیلن، کلر و وینیل کلرید به آن اضافه می شود. پس از اتمام این روند ساخت، ماده PVC حاصل می شود.
تفاوتهای بین پروفیل UPVC و PVC
تفاوت پنجره UPVC و PVC در مواردی مانند انعطاف پذیر بودن آنها، حساس بودن به نور و حرارت و.. می باشد. برای سفت و محکم تر شدن پروفیل pvc از کربنات کلسیم استفاده می شود. این ماده به سفت تر شدن پلیمر و استفاده بهتر از آن در صنعت درب و پنجره سازی کمک می کند.
در انتها…
رعایت موارد عنوان شده در مقاله برای ساخت پنجره UPVC باعث حفظ کارایی مناسب پنجره و دوام بیشتر آن می شود. یکی از اقداماتی که برای بازسازی ساختمان های قدیمی صورت می گیرد، استفاده از پنجره های دوجداره است. پنجره های UPVC می توانند جایگزین مناسبی برای پنجره های آلومینیومی باشند. برای مقایسه عملکرد و برتری بین پنجره های آلومینیومی یا یو پی وی سی می توانید به این مقاله از آرازپنجره مراجعه نمایید.